Csókavár

Projektek

Prezi 2014-

Prezi

2014 nyarától (ismét) a Prezi.com fejlesztőjeként dolgozom, középpontban az ötletekkel.

Éppen akkor adtuk ki a JavaScript alapú Prezi viewert, amikor megérkeztem, amit aztán vissza kellett húzni és csak 2016-ban jöttünk ki újra vele, de akkor már editálni is tudott.

Senior programozóként kezdtem, most (2019) a Pezi Next Editor frontend architectje vagyok. Dolgoztam a document modelen, a rendering pipelineon, a desktop alkalmazásba ágyazáson és a collaborative editing integrációján. Közben ütöttem a vasat, hogy a fejlesztés fenntartható irányba haladjon, dobtuk a Haskellt a Scala kedvéért, és a Haxe nyelvet egy belső fejlesztésű transpilerrel átfordítottuk TypeScriptre. Szóval nem unatkozunk.

Mindig keresünk embereket, ha esetleg érdekel valakit.

Mobilengine 2011-2014

mobilengine

2011-ben fordultam a mobil technológiák felé. A Mobilengine egy több platformon (Android, IOS, Blackberry, Windows Mobile) futó alkalmazás, amivel különböző űrlapokat lehet kitölteni, és egy nagy közös szerveren (ASP .Net és hasonlók) nézegetni. Sajnos ebből a cégből nem lett nagy durranás, de a fejlesztő csapat nagyon erős volt, sokat tanultam itt.

Intentional Software 2002-2011

ISC

Intentional programming technológiák kutatása és alkalmazása, Charles Simonyi vállalatában. Természetesen minden szupertitkos, de néhány kapcsolódó történet a blogon olvasható.

2017-ben érkezett a hír, hogy a céget felvásárolta a Microsoft, így annak ellenére sikerként gondolhatok rá, hogy végül semmi nem lett nyilvános belőle.

Néhány kisebb-nagyobb projekt, amivel az évek során foglalkoztam. Némelyik ma is így néz ki, másokról meg csak ez a leírás maradt.

Advent of code (2015-)

aoc

2015 óta minden év decembere az Advent of Coderól szól. Érdekes történettel a mikulásról és nagy ellenfeléről a húsvéti nyúlról
Minden napra jut két nem túl bonyolult programozós feladat, amiket aztán mindenki a saját kedvenc nyelvén oldhat meg.

NES emulátor (2016)

super mario bros

Egy nagyon hosszú januári napon elkezdtem írni egy Nintendo Entertainment System emulátort. Jó két hónappal később eljutottam odáig, hogy stabilan fut benne a Super Mario Bros.

Mini Scheme (2015)

mini scheme

Daniel P. Friedman és Matthias Felleisen Little Schemer és Seasoned Schemer könyvei és Duane Bibby remek illusztációi motiváltak arra, hogy végül én is készítsek egy saját Scheme implementációt.

Nand to tetris (2014)

nand2tetris

Építettem egy saját kis számítógépet NAND kapukból. Imádom ezt a könyvet.

Ray march (2013)

ray march

Csináltam egy kis raymarch renderelőkét néhány gömbbel meg fényforrással. Elég jól sikerült, némi WebGL shader programozás kellett hozzá.

Horgász-bot (2013)

fishingbot

A World of Warcraft horgász minijátékának automatizálására készült. Van benne egy kis mozgásérzékelés meg egy kis hangérzékelés is.

Wildcat Zsonglőr Oldalak (2011)

zsonglor

Nagy kedvencem a már évek óta futó zsonglőr oldal. Eredetileg az egykori Wildcat Jugglers Tutorial szószerinti fordítása volt, de mára kicsit jobban kinőtte magát. Hogy mást ne mondjak, ebből indult a csokavar.hu is. Higgye el, feltétlenül el akarja olvasni, amennyiben kicsit is konyít a zsonglőrködéshez, vagy épp ellenkezőleg, de mindig is meg akart ismerkedni vele.

COZERO (2011)

cozero

A COZERO egy kicsi, de annál nagyobb kilátásokkal rendelkező kft, környezettudatos építészeti technológiákkal kapcsolatos tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozik. Honlapjuk WordPress alapú, a szokásos szabványbarát megoldásokkal. Feladatunk a domén-regisztrációtól a teljes átadásig mindent magába foglalt.

Mérték Építészeti Stúdió (2010)

Mérték

A Mérték Építészeti Stúdió Kft. honlapját 2010-ben csináltuk, én a kivitelezésért (XHTML, CSS, javascript, ASP.NET MVC) feleltem. Célunk egy könnyen módosítható, egyszerűen kezelhető oldal készítése volt.

Gekkó – a geek játék (2009)

gekko

Második számú kedvencem a Csodálatos Geek Játék. Sajnos a magyar internetezők még nem jöttek rá, hogy mit is veszítenek a kihagyásával de annyi baj legyen. Talán idővel fordul a leányzó fekvése, és ebből leszek dothu milliárdos. A dolog egyébként informatikusoknak szóló logikai és programozós problémák leküzdéséről szól, egy a személyes varázsomat sem nélkülöző környezetben.

Bilux Autósiskola (2008)

bilux

A Bilux Autósiskola honlapjának gatyába rázása viszonylag komoly feladat volt. Szerver oldalon a rémes LAMP támogatja, kliens oldalon pedig strict XHTML layout, valid CSS stíluslapokkal feldíszítve, és némi javascript varázslattal ropogósa sütve.

A fenti komolyabb dolgok mellett az alábbi egy-egy délutános apróságokkal játszadozom. Ezek többnyire egy tréfás ötlet megvalósításai, vagy valamilyen technológia próbálgatására szolgálnak.

Loginmatrix (2018)

loginmatrix

Internet konzerváló céllal letöltöttem, kikukáztam és újra elérhetővé tettem az első hack me játékot, amivel valaha játszottam. Mai szemmel borzalmasnak találom, de valami szentimentális oknál fogva azért mégis itt van. Az utolsó pálya kivételével sikerült rekonstruálni az egészet.

Hány napos vagyok (2008)

fishingbot

Ezzel a kis alkalmazással bárki kiderítheti, hogy éppen hány napos (órás, perces) az adott pillanatban.

Nagy adóvarázslat (2008)

ado

A Nagy adóvarázslat lényege, hogy a program egy beadott adószámból megmondja a hozzátartozó személy születésnapját.

ISC Team Editor (2009)

teameditor

Erős felindultságomban egy vállalati fényképezés után készült ez a kis szösszenet.

Fogaskerék (2010)

fogaskerek

A fogaskerék oldalt Mayával, a főnökömmel, együtt indítottuk, könnyebb-nehezebb matematikai, logikai és hasonló témákhoz köthető fejtörőkről. Az oldal a Hoppá! érzés fontosságát hivatott dicsőíteni.

A fentiek némelyike és egyebek megtalálhatók a publikus GitHub oldalamon is.