Gólya

Tegnap megkaptam az utolsó karácsonyi ajándékot is Szily László: Kitolás – kalauz leendő apáknak című könyvét, és hál’ Istennek idén még nem telt meg a karácsonyfa alja mindenféle zenélő műanyag izgentyűvel, amivel nyilvánvalóan meg fog telni a következő években, annak ellenére, hogy már most is kérem, hogy senki ne adjon nekünk ilyesmit. Úgyis még aznap kifogy belőle az elem, és szinte biztos vagyok benne, hogy nem is lesz cserélhető.

Most nyilván értetlenül olvassák ezeket, pedig néhányan Önök közül már tudják, hogy apuka leszek, Enikő meg anyuka. Nagy a pocakja már, és ez nekem speciel nagyon tetszik.

Ezzel magyarázom, hogy egy jó ideje nem írok semmit. Vicces odabent is a nem létező bajszom alatt somolyogni, amikor Mayáék az apukaság örömeiről beszélgetnek, meg időnként rákérdeznek, hogy mi mikor szánjuk már rá magunkat végre. Fura, hogy mióta tudom ezt a gyerek dolgot, azt figyeltem meg, hogy rengeteg ilyen jellegű beszélgetés van ebédidőben. Ez mindig így volt?

A túlméretezett programozó végre használhatja majd az évek alatt felszedett dolgokat (zsonglőrködés, lufiállat hajtogatás), sőt rengeteg legó lesz itthon, meg hasonlók. Ez nagyon érdekesnek hangzik, hogy az odavezető útról, meg a sok ismeretlen kihívásról ne is beszéljünk…

Tudták, hogy a gyerek grapefruitból készül? Legalábbis több kilónyit veszek mostanában, Encsi pedig issza literszám. A minap facsart vagy két decit, ami nekem ihatatlannak tűnt, de ő nagy élvezettel vetette rá magát. Nah mindegy, ha ez kell…

Írjanak nekünk fiú neveket, lányokból jól állunk, de fiúból igencsak le vagyunk maradva.

 1. Micsoda coming out, ez igen! Gratulálok a babához és minden jót kívánok nektek, a család nevében is! Meglátjátok jó móka lesz. :)

  Fiú névből nekünk futottak még annak idején: Artúr, Kolos, Jakab, Baltazár, Brúnó. No nem sértődünk meg, ha nem ebből választotok :DDD

  Amíg nincs túl nagy pocakja Enikőnek, el kéne menni gyorsan korizni egyet, hm?

  Ja, csak szólok, hogy a gyerekjátékokból (legalábbis az zenélősökből) SOHA nem fogy ki az elem. Népi megfigyelés.

 2. Egyebkent te nem csak hogy csendben somolyogtal az irodaban, de tobbszor egyetertettel azzal is, hogy nem ertel meg meg a sorozatgyartasra:)

 3. Gratulálok, kedves uram! Csöppet meglepődtem ám.

  Cactus, szerintem a gyerek eleinte az apjára fog hasonlítani, hiszen kopaszon jön a világra. :-)

  Ha lány lesz, akkor lehetne Zsóka. Érted: Németh Csóka Zsóka. Ha pedig fiú, akkor arra három tuti nevem is van: Arszlán, Belián vagy Cipórián. :-)

 4. Woot, gratulálok, micsoda meglepetés!

  A legmenőbb fiú név természetesen a Leander. A legpraktikusabb pedig a Dávid: ha a gyerkőc a te nevedet kapja, megbízás nélkül tudnád elküldeni a postára, hogy átvegye a csomagjaidat. Én csak tudom!

 5. Sziasztok!

  Gratulálunk! Gergő is úgy értette az első kommentjét, hogy nagyon örülünk a hirnek! :) Meglepett, mert nem is tudtam, hogy terveztétek, de nagyon jó hir. Grat mégegyszer!

 6. Németh-Csóka Zsókáról jut eszembe, hogy engem valaki Németh Zsóka Lillának hívott… de legalább a nevem 1/3-át sikerült eltalálnia :-)

 7. Tényleg Encsé, akkor nálatok igazából nem is a gólya hozza a kisbabát, hanem a csóka, nem? :-)

 8. Már gokartozás alatt feltűnt, hogy meglehetősen nagy érdeklődést tanusítottál a gyermeknevelés iránt. :)
  Nagyon Örülök Nektek! Tényleg jó móka.
  Játékok terén a gyereknek sosem az fog bejönni ami neked. Ha majd a pici először öleli át mosolyogva az ikeás valószínűtlenül kék, felhúzható nyakú, zenélő zsiráfot, te is meg fogod szeretni. – mármint a zsiráfot is :)

 9. Grat itt is! :)

  A zenélős játékból hiába fogy ki az elem, mindig akad néhány buzgó jóbarát, nagyszülő, stb aki lelkesen cseréli ki, ha épp nem vagy a közelben :) Aztán eljön az a pillanat is, amikor a gyerek már tudja, hogy elem kell a zenélős kütyükbe, ha kimerül, cserélhető, és azt is fogja tudni, hogy melyik kedves rokon vagy barát kérhető meg erre! És ugye a következő etap, amikor a nagyobb tesó felvilágosítja a kisebbet, hogy csak elemet kell cserélni, és újra zenélni fog az az izé!

  A zenélős kütyü kérdés másik dimenziója, amikor már bármit megadnál azért, hogy legalább egy negyed órára lekösse magát az összes gyerek, és már azon sem akadsz ki, hogy egyszerre szól két szintetizátor (hála a rokonságnak mindkét nagynak van sajátja) és egy klasszikusokat játszó zenélő FP zongora (a legkisebb persze imádja), csak ihasd már meg végre a kávédat úgy, hogy nem kell ötször felugrálnod közben :)

  Ja, és a kék otromba ikeás zenélő zsiráf nálunk is intézmény :)

 10. Szóval lesz igazi iwiw-es profilkep? :)

  Nagyon-nagyon örülök ennek a váratlan hírnek!!!

  Bizti oda lesz a csöppség a hajtogatott lufikért (abból is lehet kihozni zenélő játékokhoz hasonlóan örvendetes hangokat, & a kidurranás hangereje mégcsak nem is szabályoz6ó, de ennek eredményeképp legalább csökken a lufik mennyisége :) ) & a zsonglőrtrükköket is bizti szeretni fogja (még yo, h nem tűzzsonglőr lettél)!

  Enikőnek yo egészséget kívánok a kerekedő pocak mellé!