Pözsi

Enikő előző autója egy kb. vele egykorú Renault 5-ös volt, hasított (felhasadt) bőr ülésekkel, és baloldalon letekerhető ablakkal. Halott fékekkel, de frissen tekercselt indítómotorral. Télen már nem nagyon működött, nyáron meg ugye az ablak hiánya… Szóval alaposan megérett a cserére a dolog.

Az előző pár hetet és hétvégét keresgéléssel és rengeteg autókereskedő végigjárásával töltöttük, míg végül Enikő kiválasztott magának egy nagyon szép Peugeot 206-ost. Kilenc éves, kívül újszerű, belül majd kiderül milyen. Nekem nagyon tetszik. :) Voltunk is vele Győrben, Gárdonyban. Beszállsz, elindulsz és megy. Egy élmény. :) Sőt megnyomod a gombot és letekeredik az ablak… Igaz nem is nagyon tekerjük le, mert légkondi is van meg minden :) Egy álom.

Szegény Zsuzsi, mert így hívták a régi járgányt, végül a bontóban végezte. Érdekes, én naívan azt képzeltem, hogy majd adnak érte valami pénzt, hiszen van benne még működő dolog, alkatrésznek csak jó. Na jó, ha a fékek nem is, legalább az indítómotor eladható. De nem. Fizessél nyolcezret, hogy kivonják a forgalomból. Szép mondhatom.

Örülök, hogy sikerült a csere, és gratulálok. Önöknek meg majd írok még autós élményeinkről, ha úgy alakul.

Metamegjegyzés:

Az egyik jele annak, hogy fontos vagy valakinek az életében, ha kapsz egy külön taget a blogján. Tudom, hogy marhaság, de azért most már ez is megtörtént ;)

  1. A 206-os jópofa kocsi, és tipikus női autó. Szóval remek választás! Enikőnek gratulálok a kocsihoz és a külön tag-hez. :-)

  2. Én továbbra is azt mondom, hogy ennyi pénzért simán kaptatok volna egy bukólámpás MX-5-öst, az sokkal jobban való egy fiatal párnak :)

  3. Én meg továbbra is amellett vagyok, hogy egy autóban legyen csomagtartó, és lehetőleg lehessen kettőnél több embert is szállítani vele.

  4. Köszönöm szépen a taget (mindig is erre vágytam… :D), a gratulációkat és a tippet. Sajnos nem szeretem a hátsó ülés nélküli sportkocsikat, mert az első ülések bizonyos dolgokra kényelmetlenek…