Csókavár

Columbo visszatér

Vége a Született felségeknek. Érdekes, hogy ez egy nőknek szóló sorozat akarna lenni, mégis a fél iroda nézi. Bár lehet, hogy valójában férfiaknak szól, csak úgy van tálalva mintha... Értik. Most viszont Doktor House mellett egy másik Sherlock Holmes klón is megjelenik a TV2-n, a nagy öreg: Columbo. Tényleg, észrevették már hogy hasonlítanak? Persze Doktor Housenak ott a teamje segítségnek, de ugyanolyan jó megfigyelők mindketten.

Columbo mindig is a kedvenc nyomozóm volt, már az általánosban is mindig megvitattuk az aktuális epizódot. Volt a suliban Columbó rajongók klikkje, meg minden. Akkor is és most is nagyon tetszett az itt-ott felcsendülő "this old man" kezdetű gyerekdal. Ez kb. olyan elválaszthatalan tőle mint a balonkabátja, a jegyzetei, a kutyája (Kutya) vagy az autója. Néha fütyüli, másszor tubán fújja, és egyszer még zongorázni is megtanulta. Ha gondolják, töltsék le csengőhangnak innen :)

A sorozat egyébként is tele van visszatérő motívumokkal (pl. a sosem látott feleségről szóló anekdoták), a legfurcsább viszont csak nemrégiben tudatosodott bennem. Kezdtem úgy érezni mintha mindig ugyanaz lenne a gyilkos... Gondoltam biztos velem van a baj, vagy túl sokszor ismétlik ugyanazt a részt. (Hogy mást ne mondjak a krematóriumos részt, meg a varázslósat már legalább ötször láttam.) Biztos feltűnne ennek a jóembernek, hogy minden héten ugyanazt kell elkapnia... De kapaszkodjanak meg: NEM!

Rákerestem a neten, és kiderült, hogy Robert Culp háromszor ölt - különböző bajuszokkal :), Jack Cassidy szintén háromszor, George Hamilton kétszer és Patrick McGoohan "sokszor". (Belinkeltem a google képkeresőjét, hátha így könnyebben beugrik., Forrás: Wikipedia).

Még ilyet :)

Kiegészítés (2007. 12. 08.)

Találtam még két jót: ep_42_final, ep_68_final.

A forrás: http://membres.lycos.fr/columbomania/musique.html