Projektek

Prezi

Prezi 2014-

2014 nyarától (ismét) a Prezi.com fejlesztőjeként dolgozom, középpontban az ötletekkel. Igazából nem tudom miről szabad írnom, mindenesetre éppen akkor adtuk ki a JavasScript alapú Prezi viewert, amikor megérkeztem.

mobilengine

Mobilegine 2011-2014

2011-ben fordultam a mobil technológiák felé. A Mobilengine egy több platformon (Android, IOS, Blackberry, Windows Mobile) futó alkalmazás, amivel különböző űrlapokat lehet kitölteni, és egy nagy közös szerveren (ASP .Net és hasonlók) nézegetni.

ISC

Intentional Software 2002-2011

Intentional programming technológiák kutatása és alkalmazása, Charles Simonyi vállalatában.

Természetesen minden szupertitkos, de néhány kapcsolódó történet itt olvasható.

Néhány kisebb-nagyobb projekt, amivel az évek során foglalkoztam. Némelyik ma is így néz ki, másokról meg csak ez a leírás maradt.

super mario bros

NES emulátor (2016)

Egy nagyon hosszú januári napon elkezdtem írni egy Nintendo Entertainment System emulátort. Jó két hónappal később eljutottam odáig, hogy stabilan fut benne a Super Mario Bros.

mini scheme

Mini Scheme (2015)

Daniel P. Friedman és Matthias Felleisen Little Schemer és Seasoned Schemer könyvei és Duane Bibby remek illusztációi motiváltak arra, hogy végül én is készítsek egy saját Scheme implementációt.

ray march

Ray march (2013)

Csináltam egy kis raymarch renderelőkét néhány gömbbel meg fényforrással. Elég jól sikerült, némi WebGL shader programozás kellett hozzá.

fishingbot

Horgász-bot (2013)

A World of Warcraft horgász minijátékának automatizálására készült. Van benne egy kis mozgásérzékelés meg egy kis hangérzékelés is.

zsonglor

Wildcat Zsonglőr Oldalak (2011)

Nagy kedvencem a már évek óta futó zsonglőr oldal. Eredetileg az egykori Wildcat Jugglers Tutorial szószerinti fordítása volt, de mára kicsit jobban kinőtte magát. Hogy mást ne mondjak, ebből indult a csokavar.hu is. Higgye el, feltétlenül el akarja olvasni, amennyiben kicsit is konyít a zsonglőrködéshez, vagy épp ellenkezőleg, de mindig is meg akart ismerkedni vele.

cozero

COZERO (2011)

A COZERO egy kicsi, de annál nagyobb kilátásokkal rendelkező kft, környezettudatos építészeti technológiákkal kapcsolatos tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozik. Honlapjuk WordPress alapú, a szokásos szabványbarát megoldásokkal. Feladatunk a domén-regisztrációtól a teljes átadásig mindent magába foglalt.

Mérték

Mérték Építészeti Stúdió (2010)

A Mérték Építészeti Stúdió Kft. honlapját 2010-ben csináltuk, én a kivitelezésért (XHTML, CSS, javascript, ASP.NET MVC) feleltem. Célunk egy könnyen módosítható, egyszerűen kezelhető oldal készítése volt.

gekko

Gekkó – a geek játék (2009)

Második számú kedvencem a Csodálatos Geek Játék. Sajnos a magyar internetezők még nem jöttek rá, hogy mit is veszítenek a kihagyásával de annyi baj legyen. Talán idővel fordul a leányzó fekvése, és ebből leszek dothu milliárdos. A dolog egyébként informatikusoknak szóló logikai és programozós problémák leküzdéséről szól, egy a személyes varázsomat sem nélkülöző környezetben.

bilux

Bilux Autósiskola (2008)

A Bilux Autósiskola honlapjának gatyába rázása viszonylag komoly feladat volt. Szerver oldalon a rémes LAMP támogatja, kliens oldalon pedig strict XHTML layout, valid CSS stíluslapokkal feldíszítve, és némi javascript varázslattal ropogósa sütve.

A fenti komolyabb dolgok mellett az alábbi egy-egy délutános apróságokkal játszadozom. Ezek többnyire egy tréfás ötlet megvalósításai, vagy valamilyen technológia próbálgatására szolgálnak.

fishingbot

Hány napos vagyok (2008)

Ezzel a kis alkalmazással bárki kiderítheti, hogy éppen hány napos (órás, perces) az adott pillanatban.

ado

Nagy adóvarázslat (2008)

A Nagy adóvarázslat lényege, hogy a program egy beadott adószámból megmondja a hozzátartozó személy születésnapját.

teameditor

ISC Team Editor (2009)

Erős felindultságomban egy vállalati fényképezés után készült ez a kis szösszenet.

fogaskerek

Fogaskerék (2010)

A fogaskerék oldalt Mayával, a főnökömmel, együtt indítottuk, könnyebb-nehezebb matematikai, logikai és hasonló témákhoz köthető fejtörőkről. Az oldal a Hoppá! érzés fontosságát hivatott dicsőíteni.

A fentiek némelyike és egyebek megtalálhatók a publikus github oldalamon is.